David Byrne præsenterer gratis og opløftende historier i København

Foto: Lars Krabbe

​Af Peter Rosendal

1980’er-ikonet og Talking Heads-forsangeren David Byrne – ham med ”Burning Down the House" og ”Psycho Killer” – har samlet gode nyheder fra hele verden, der minder ham om: »Hej, der foregår faktisk nogle positive ting!« Dette har inspireret ham til et nyt projekt på tværs af platforme, som han kalder ”Reasons To Be Cheerful”.

Projektet vil han præsentere ved et arrangement mandag aften på Hovedbiblioteket i København.

Og der kan nok forventes et stort ryk-ind, for arrangementet er gratis og pladserne er begrænsede, og der kan ikke bookes på forhånd. Interessere bliver opfordret til at møde op fra kl. 19-20.

»Vi vil så vidt muligt give alle en god oplevelse men forventer et højt antal deltagere og kan ikke garantere optimale pladser til alle,« er beskeden på ”Reasons To Be Cheerful” officielle facebookside.

På samme side fortæller den 65-årige David Byrne om baggrunden for sit projekt:

»Der foregår faktisk en masse opmuntrende tiltag og ting rundt om i verden - de har givet mig håb, og jeg vil gerne dele dem.«

Som han konstaterer:

»Hvis noget, som andre har udtænkt, prøvet det af og vist, at det fungerer, så vil det dumt ikke at kopiere det.«

Essentielt har Talking Heads-legenden lavet et proaktivt valg for ikke at dvæle ved de dårlige nyheder, men i stedet søge efter »lysets glimten« i tilværelsen, forlyder det.

Alt imens Byrne har samlet på positive eksempler og grunde til at være “munter", har han også været i gang med at skrive og producere et nyt album med nye sange - sange som han mener i høj grad er influeret af netop dette projekt.

Albummet ”American Utopia”, der er hans første soloalbum i 14 år, forventes på gaden den 9. marts.

David Byrne kommer også til Roskilde Festival til sommer, hvor han både vil optræde med solonumre samt klassiske numre fra tiden som frontmand i bandet Talking Heads.

July Radio David Byrne Radio Presents: Todo El Mundo

More Info